Absolwent Akademii Ekonomicznej w Poznaniu i Politechniki Łódzkiej. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w gastronomii. Audytor zewnętrzny systemów zarządzania jakością (ISO serii 9001, HACCP) akredytowanych jednostek certyfikujących. Konsultant i trener z zakresu systemu bezpieczeństwa żywności HACCP. Doświadczenie we wdrażaniu i audytowaniu systemu HACCP zdobywał w wielu trzy, cztero i pięcio gwiazdkowych hotelach i znanych firmach takich jak Sheraton Hotel Poznań, Sheraton Sopot Conference Center & Spa, Radisson Blu, NH Poznań, Aquarius Kołobrzeg, Amber Baltic, Andel’s Łódź, Best Western, DoubleTree by Hilton, Sfinks Polska, Coffeeheaven i Costa. Przeprowadził szereg szkoleń dla takich firm jak: Sfinks Polska, Unity Line, Polska Żegluga Bałtycka, KSM Polska, Ecolab, Amrest.